Hoppa över

Artiklar

RSS
  • Yamahas tilblivelse og udvikling
    mars 20, 2023

    Yamahas tillkomst och utveckling

    Yamaha grundades 1887 av Torakusu Yamaha som blev en pionjär inom produktionen av västerländska musikinstrument i Japan. Torakusu var fascinerad av västerländsk vetenskap och teknik från en mycket ung ålder. Han började tillverka klockor och studerade business längs vägen. Med tiden började Torakusu reparera medicinsk utrustning och blev inbjuden att besöka ett sjukhus i Hamamatsu, Japan.
    Läs nu
  • Bag om Orange Scene
    januari 23, 2023

    Bakom den orangea scenen

    Varje år, i slutet av juni, strömmar tusentals människor till Roskilde. Det är alltid något speciellt, men 2022 var det ännu mer speciellt, här kunde Roskilde Festival – efter 2 års uppehåll på grund av Covid-19 – äntligen slå upp portarna för det uppskjutna 50-årsjubileet.
    Läs nu
  • Musikalske samtaler med Thomas Bay
    december 8, 2022

    Musikaliska samtal med Thomas Bay

    I de musikaliska samtalen är vi tillsammans nyfikna på hur människor är kopplade till musik. I det här avsnittet kan du komma in på Operan på Holmen i Köpenhamn, för ett spännande samtal om musik med pianisten, dirigenten, producenten, skådespelaren och sångaren Thomas Bay.
    Läs nu
  • Arturia - Passioneret fransk musikteknologi
    december 8, 2022

    Arturia - passionerad fransk musikteknik

    Fréderic Brun och Gilles Pommereuil träffades i början av 90-talet på Grenoble Institute of Technology, där de båda studerade. Brun spelade även fiol i universitetets orkester, som Pommereuil dirigerade. De två upptäckte snart att de delade samma vision: att utveckla teknik som kan öppna upp en värld av möjligheter för alla som är intresserade av att skapa musik.
    Läs nu
  • Musikkulturens lokale helte
    augusti 30, 2022

    De lokala hjältarna i musikkulturen

    Musik är en viktig del av vårt kulturarv och har alltid hjälpt till att forma oss som de människor vi är idag. Musiken spelar en stor roll i vår vardag, utan att vi märker det - den är bara där.
    Läs nu
  • I studiet med Jærv
    augusti 29, 2022

    I Studiet Med: Jærv

    I samband med släppningen av sin singel "Is The Infinity", som släpptes före albumets släpp, säger Mathias: "Du har en position tills du tar en ny. När Jærv började definierade vi ett antal pelare för hur vi skulle vilja att uttrycket skulle vara. En av de stödjande sakerna till en början var att det absolut inte fanns någon gitarr i Jærv på något sätt ... "
    Läs nu
  • Dunlop
    augusti 28, 2022

    Dunlops berättelse

    Jim Dunlops företag har försett musiker många fantastiska verktyg i över 50 år - så mycket att det nästan är omöjligt att komma ihåg tiden innan. Det började med Capos, där Dunlop fortfarande är den bästa säljande i världen, och snart därefter började de göra växter.
    Läs nu
  • Johannus orgler
    februari 13, 2022

    Johannus organ

    Holländska Johannus är känd för sina unika organ för kyrkor, men säkert också för sina repetitioner som passar vackert in i alla hem.
    Läs nu