Hoppa över
Tre festivaler på Sydsjælland du skal tjekke ud!

Tre festivaler i södra Zeeland du måste kolla in!

Festivsäsongen har börjat och det kan vara svårt att få en översikt över sommarens många musikaliska möjligheter och erbjudanden. Vi fokuserar på tre södra Zeelands festivaler värda din tid.

Midsommarfestival

För sju år sedan, en ny festival i Villa Gardens bakom Adelgade 126 i Præstø. Festivalen heter Midsummer Festival och har på några år flyttat från att vara en trädgårdsfest för stadens lokalbefolkningen, till att vara en professionell festival med en stor och ambitiös line-up från både hem och utomlands.

Totalt 20 band och artister kommer att besöka festivalen i Præstø i år. Inklusive danska Katinka, som 2015 sköt ut från musikaliska tillväxtteamet när de vann Drs talangprogram "The Career Cannon". Katinka har sedan dess varit mycket aktivt och släppt album både 2017 och 2018. Du kan förvänta dig hög energi, intensitet och världsklasslyrik när Katinka konsumerar bakgårdarna i Præstø.

Av de andra konstnärerna i programmet är Låga ett namn som inte ska missa. Bandet levererar drömmande, elektrifierad bruspop som du kan drömma bort. Ta med filten och lägg dig ner i den gröna trädgården och dröm bort till låga krispiga toner.

Slutligen måste Faela, festivalens stora internationella namn, naturligtvis inte glömmas. Det mycket internationella bandet, som består av artister från Brasilien, England, Spanien, Argentina och Sverige, kännetecknas av deras fantastiska låtskrivning och höga explosiva live -show. Gå med oss ​​och sväng dina höfter när Faela förvandlar trädgårdsfesten till en dansfest.

Förutom de många konserterna i trädgården, organiserar Midsommarfestivalen också konserter och evenemang utanför trädgårdshäcken. Bland annat kommer det också att finnas en konsert på Præstøs gamla rådhus och i Præstø -kyrkan.

Det finns gott om goda skäl att ta en promenad förbi Præstø och besöka Midsummer Festival när trädgårdarna förvandlas till festivalplatser den 21 juni till 23 juni. Vi rekommenderar att du bara tittar på line-up, eftersom det bara är toppen av isberget som vi har nämnt här.

Navland

Efter Næverlands debut i augusti 2013 har den volontärdrivna festivalen vuxit stadigt och har gått från ett litet lokalt evenemang med små band och grupper från området till en festival som fyller projekthuset JB10 till randen med människor och ritar artister från nära och långt till hjärtat av Næstved på Jernbanegade 10.

Næverland gjorde sitt verkliga stora genombrott med en enorm framgång 2017, där det verkar som om festivalen fann sin identitet med Grobund i Næstveds inofficiella titel som Danmarks Streetart Capital. Det handlade om underjordisk kultur, hiphop och graffiti.

Festivalen är ideell och drivs därför främst av frivilliga ungdomar från det lokala området och stöds av Mark Næstved, ungdomsskolan, Project Laboratory och Youth Pool, vilket innebär att Næverland, som alla andra evenemang i projektet House JB10, är ​​gratis för alla.

Dessutom har arrangörerna av festivalen varit särskilt bra på att utnyttja sina nätverk och skryta med att ha tagit upp både erkända internationella och danska konstnärer, som American Graffiti-ikonen, välkända friska pengar, The Black School, som spelade på orange scen på Roskilde Festival samma år, och den extremt festliga fantastiska Mosellen för att nämna några.

Men Næverland erbjuder också mycket annat en krispig konserter och graffiti. Festivalen är också känd för samtal, som ger möjlighet att ställa frågor och komma nära historien bakom erkända profiler som har besökt festivalen, och 2018 fanns det till och med live freestyle rap -strider på programmet.

Konstnärerna för Næverland 19 'har ännu inte publicerats, men du kan vara säker på att Næverland kommer att erbjuda ett enormt parti med massor av stadskultur, och det finns helt enkelt inga ursäkter att inte äga rum eftersom festivalen är helt gratis! I år ligger fokus på järnvägen och tågstationen, som var en av de avgörande plattformarna för Næstveds stora gatukonstkultur.

Harvest Mon.

För andra gången öppnar Høst Møn sina dörrar till mini -festival vid Hårbølle camping på Møn, med direkt tillgång till vattnet. Den natursköna festivalen fokuserar på enhet och hållbarhet. Detta uttrycks bland annat av den regelbundna dagliga gemensamma ätandet. Här är menyn som består av lokala säsongsgredienser och serveras med nedbrytbart bestick, så att du kan njuta av din måltid med gott samvete.

Förutom enhet och hållbarhet har festivalen naturligtvis också en annan kontaktpunkt - musiken. Här kan du se fram emot minst 10 konserter av topplådan. Festivalen har dock bara meddelat hälften av programmet ännu, men inklusive några riktigt spännande namn.

Av de annonserade namnen har vi entrepreneserna, som stänger och stänger av festivalen med "(...) stormvåg och lera och bränna bilar", som arrangören själv skriver på sin webbplats. Vi tror inte att arrangören lovar för mycket, eftersom företagarna är kända för sina energi -rika ljudexplosioner som kan få känslorna att röka helt på kläderna. Oavsett om bilarna faktiskt är i brand, kommer vi att lämna det osäkert, men vi rekommenderar definitivt att du går ut och får reda på det!

Föregående artikel Dowina - gitarrer med själ

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de dyker upp.

* Obligatoriska fält